4.GÜN: Yıldızlara Açılan Kapı

stargate19941

Günün Filmi: Star Gate 'Yıldızlara Açılan Kapı'

 

Tüm zamanların gelmiş geçmiş en iyi bilimkurgu filmi nedir sorusunu sorsam herhalde birçoğunuz 'Stargate' değil de:)  'Yıldız Savaşları' cevabını verirsiniz. Aslında Yıldız Savaşları kültü bu anlamda kendini bir bilimkurgu filmi olma konusundan da öteye taşımıştır. Düşünün bir, dünyanın neresine giderseniz gidin Star Wars temalı bir t-shirt,  mug , ışın kılıcı :) ve benim hayal gücümün ne yazık ki el vermediği birçok ürün satın alabilirsiniz. Onu bırakın Yıldız Savaşlarından haberi olmayan kalmış mıdır? Öyle ki filmin fan'ları, film karakterlerinin dilleri ile konuşur, filme kendileri gibi herşeylerini vermiş olanlarla arkadaş olur, hatta filmle alakası olmayan 'yeni geleni' ötekileştirip bir nevi kovmaktan beter ederler:) O zaman Yıldız Savaşları'nda baskın bir ideoloji ya da inanç mekanizması vardır diyebilir miyiz?

Konunun beni ilgilendiren kısmına gelirsek George Lucas'ın Yıldız Savaşları ya da Steven Spielberg'in E.T'si gibi daha nice bilimkurgu filmi yönetmeni için uydurulan komplo teorileri. Hollywood'un bilimkurgu, bilinmeyen ve doğa üstüne olan bu ilgisi bakınız sektördeki önemli şahsiyetleri de içine alan kocaman bir komplo teorisine dönüştü. Günümüzde UFO'lara, başka galaksilere, evrenlere hatta ayın karanlık yüzünde ki galaksiler topluluğuna inanan dünyalılar, bu hollywood'lu zatların, halklardan yüzyıllardır gizlenen o 'Büyük Gerçeği' bilip, sakladığına inanıyor. Daha doğrusu filmleriyle 'biz aciz nesilleri farklı bir dünyaya alıştırdıklarını' söylüyorlar... Bilinmeyeni hep merak eden bizler komplo kısmına inansak da inanmasak da hollywood'un yeni bilimkurgularını da zevkle izlemeye devam edeceğiz gibi gözüküyor.

lorlu_ekmekler-600x405

Günü Yemeği: Fırında peynirli yumurtalı ekmek

Yumurta ile ilgili diyetisyenlerin özellikle kollestrolü yüksek olanlar için çekincelerini bilirsiniz, ancak ben 2 günde bir sabah kahvaltısında bir yumurta yemeden yapamayanlardanım, hatta yumurtaya gelene kadar zararlı o kadar fazla şey tüketiyoruz ki lütfen yumurtamızı rahat bırakın da afiyetle tüketelim :) Bugünkü tarifim çocukluğumdan kalma, hafif bir haftasonu kahvaltı önerisi.

Malzemeler:

2 yumurta

Beyaz peynir

Dereotu

kırmızı pul biber

Hazırlık aşaması oldukça basit. Yumurtaları peynirimizin üstüne kırıp ezmeye başlıyoruz. Dereotunu doğruyoruz, isteğe bağlı kırmızı biberimizi ekliyoruz iyiyce karıştırıyoruz ve ekmek dilimlerimizin üstüne sürüp fırına sürüyoruz.

Günün Müziği: Just another day- Brian Eno

Günün Sözü: ''I like the night. Without the dark, we'd never see the stars'' Stephenie Meyer, Twilight

 

 

Any thoughts?

*

Loading more content...